Hasło reklamowe - tylko najlepsi...

Mała Fontanna

Duża Fontanna

Duża + Mała Fontanna

Dwie Małe Fontanny

Czekolada

Owoce, Przekąski
 

Nasz Blog

Nasz Blog:  Wejdź

Poznaj nasze najnowsze realizacje i dowiedz się więcej o Colan Event Service. Bądź zawsze na bieżąco czytając naszego bloga. Serdecznie Zapraszamy!
Fontanny czekoladowe

Czekolada

----------------------------------------------------------------



100 zł / 2,5 kg

Dostępne smaki: mleczna, biała, truskawkowa, pomarańczowa, limonkowa oraz czekolada deserowa.

Czekolada-logoCzekolada jest jednym z najdłużej znanych afrodyzjaków, była traktowana jako naturalny składnik wzmagający podniecenie erotyczne. Kobiety w dawnych czasach zajadały się czekoladą aby dodać sobie odwagi w trakcie nocy poślubną, inni natomiast stosowali czekoladę jako środek wzbogacający pobudzenie seksualne, fantazję erotyczne oraz potencje.

Stosowano ją także jako broń przeciw wszelkim dolegliwością i chorobom.

Bardzo ciekawą rzeczą która jest udowodniona przez naukowców jest to, że jest związek pomiędzy typem czekolady który najczęściej wybieramy a naszą osobowością. I tak np. wielbiciele:

-czarnej czekolady – to ludzie myślący perspektywistycznie,

-z pomarańczowym nadzieniem- dobrze sprawdzają się w nadzwyczajnych sytuacjach,

-czekolady z nadzieniem toffi-zmysłowi,

-orzechów w czekoladzie- to osoby stylowe i kulinarne,

-migdałów w czekoladzie- myślą szybko i lubią eksperymenty,

-czekolady mlecznej- to osoby romantyczne i skłonne do nostalgii,

- białej czekolady- są niezdecydowani,

- gorzkiej czekolady- lubią rzeczy dobrej jakości,

-czekolady nadziewanej masą kakaową- niecierpliwi.


Najnowsze badania wykazały że czekolada ma w swoim składzie wiele cennych składników:

  • Magnez

  • Żelazo

  • Witaminy z grupy B, A oraz E,

  • Kwas foliowy


Czekolada ma właściwości antydepresyjne i tak skutecznie wyzwala endorfiny, zwane hormonem szczęścia. Zawarta w czekoladzie kofeina usprawnia zapamiętywanie oraz poprawia koncentracje podczas dużego wysiłku intelektualnego.


O firmie Barry Callebaut:

    
czekolada-logo Grupa Barry Callebaut powstała w 1996 roku w wyniku fuzji dwóch koncernów czekoladowych o ponad stupięćdziesięcioletnich tradycjach: francuskiej firmy Cacao Barry i belgijskiej Callebaut. Z roczną sprzedażą przekraczającą 4 miliardy franków szwajcarskich, mający swoją siedzibę w Zurychu koncern Barry Callebaut, jest światowym liderem na rynku wysokiej jakości produktów kakaowych i czekoladowych – od ziarna kakao do gotowego produktu na sklepowej półce.  Barry Callebaut jest obecny w 25 krajach, posiada 40 jednostek produkcyjnych i zatrudnia blisko 8.000 pracowników. Firma zaopatruje w swoje produkty całą branżę spożywczą, począwszy od globalnych koncernów, poprzez producentów słodyczy, piekarzy, aż po dystrybutorów. Barry Callebaut to również wszechstronne działania na polu rozwoju produktów, procesu wytwarzania, szkoleń oraz działań marketingowych.

W Polsce fabryka Barry Callebaut powstała w 1995 roku. Łódzka fabryka koncernu zatrudnia obecnie 65 pracowników i sprzedaje swoje produkty na terenie Polski i krajów nadbałtyckich oraz w krajach Europy Środkowej i Skandynawii. W 2007 roku fabrykę opuściło blisko 35.000 ton czekolad i wyrobów kakaowych.

 ----------------------------------------------------------------
Zamówienie można złożyć już dziś korzystając z formularza kontaktowego.

kontakt z firmą

Adres:
Warszawa
ul Ogrodowa 31/35, I piętro

Telefon: 0-503-517-026
Telefon: 0-793-077-705
E-mail: colan.biuro@wp.pl